MINYAK KELAPA DARA EMULSI (VCO EMULSION)
Kini satu inovasi baru telah ditemui di mana VCO telah dimanipulasikan menjadi emulsi yang mempunyai sifat-sifat kelarutan dalam air. Sepertimana yang kita tahu bahawa tubuh badan kita mengandungi 70% air, maka dengan itu sifat VCO emulsi ini akan memudahkan lagi proses penyerapan dan proses pencernaan.
Emulsi VCO adalah makanan berfungsi VCO yang lebih ‘versatile’ memandangkan ia dengan mudah boleh digunakan secara dalaman atau luaran dengan penambahan perisa-perisa dan bahan-bahan aktif yang dibenarkan dalam pemakanan.
Semua bahan-bahan yang digunakan dalam pemprosesan ini dijamin mutu dan keasliannya melalui pembekal-pembekal yang berdaftar dan mempunyai amalan perniagaan berstatus ‘HALAL’ yang sah daripada kerajaan Malaysia. (JAKIM)
Kaedah pemprosesan VCO emulsi
VCO dihasilkan melalui proses fermentasi sehingga terhasil minyak yang bersih setelah dituras serta process ini dijalankan adalah tanpa pemanasan dan bahan kimia.
No comments:
Post a Comment